Blog

Τα μέλη του Team Experience μιλούν !

Το ταξίδι μου άρχισε τον Απρίλιο του 2020, όπου και μετά από συζήτηση με την curator του event, δέχτηκα να αποτελέσω μέρος αυτής της υπέροχης ομάδας. Η πρόταση αυτή θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως το πιο αισιόδοξο μήνυμα  εκείνης της περιόδου, καθώς όλοι μαζί επιβεβαιώσαμε πως παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αυτό στο οποίο θα έπρεπε να επικεντρωθούμε είναι πως η ζωή προχωράει!

Ακολούθησαν πολύωρα meetings γεμάτα πολύ ενθουσιασμό, αλλά και αγωνία για αυτό το τόσο ιδιαίτερο για μας εγχείρημα. Οι μέρες κυλούσαν γρήγορα, η χαρά μου όμως μεγάλωνε όλο και περισσότερο… Μια από τις στιγμές που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η μέρα όπου μάθαμε πως πήραμε την τελική έγκριση από το TED. Πολύ δύσκολο να περιγράψω με λόγια όλα αυτά τα συναισθήματα που ένιωσα! Και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα…  

Μέσα στον Σεπτέμβριο, λοιπόν, αναλαμβάνω το ρόλο του Experience Director, ενός ρόλου που τον ήθελα πολύ και δεδομένων των ικανοτήτων μου, πίστευα, πως μου ταιριάζει αρκετά! Κατευθείαν άρχισα να οραματίζομαι όλα εκείνα που ήθελα να συμβούν την ημέρα του event. Σίγουρα, όμως, δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά μόνος μου. 

Τον Οκτώβρη ξεκίνησε η διαδικασία των συνεντεύξεων για να στελεχωθεί πλήρως η οργανωτική ομάδα. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη, έτσι και εγώ προσπάθησα μέσα από το πλήθος των αιτήσεων να διακρίνω τους πιο κατάλληλους για την ομάδα μου.Ακολούθησε ένας μήνας, όπου το άγχος και η κούραση κυριαρχούσαν, ωστόσο  κανείς μας δεν το έβαλε κάτω. Η τελική επιλογή ήταν δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα με δικαιώνει!

Μέσα από αυτήν την διαδικασία πλέον έχω την χαρά να συνεργάζομαι με άτομα που δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν και που η αγάπη τους για αυτό που κάνουν είναι φανερή κάθε φορά που μιλάμε. Πλέον, και καθώς οι μήνες πλησιάζουν,δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουν οι παρευρισκόμενοι στο TEDxUOCRethymno  να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία!

Ήταν 10 Οκτωβρίου όταν έμαθα ότι το ΤEDx έρχεται στο Ρέθυμνο.Αυτό το ένα και μοναδικό γεγονός στάθηκε ικανή συνθήκη για να ενεργοποιήσει την περιέργεια μου.

Πώς να είναι άραγε η εμπειρία αυτών  που συμβάλουν στην προετοιμασία αυτού από την αρχή έως το τελικό αποτέλεσμα?.

Αυτό το ένα και μοναδικό γεγονός στάθηκε ικανή συνθήκη για να ενεργοποιήσει την περιέργεια μου.Το ερώτημα έμεινε στο κεφάλι μου 2 ημέρες έως ότου στείλω μήνυμα στο Instagram profile αυτών που κρύβονταν πίσω από αυτήν την είδηση για να ρωτήσω αν θα γίνει κάποιο κάλεσμα για οργανωτικά μέλη ή εθελοντές.Όταν έφτασε εκείνη η στιγμή που η ευκαιρία μου δόθηκε απλόχερα κατευθείαν συμπλήρωσα τα κενά με τα προσωπικά μου στοιχεία.Ακολούθησε συνέντευξη διαδικτυακά και ίσως η πιο σημαντική και καθοριστική στιγμή.Είχα κάποια λεπτά στη διάθεση μου να μεταφέρω μέσω κάμερας το μεράκι,τον ενθουσιασμό  και βασικές πτυχές του χαρακτήρα μου.Η αναμονή ήταν βασανιστική.Το διάστημα αυτό παρακολουθούσα τακτικά και στήριζα ενεργά τις πρώτες κινήσεις των εμπνευστών στα social media, κοινοποιώντας τες διαδικτυακά και  μεταφέροντας τες από στόμα σε στόμα.Ώσπου μέσα σε μια μέρα  έγιναν όλα : μέιλ από tedxuocrethymno@gmail.com, μήνυμα από τον director της ομάδας που θα γινόμουν κομμάτι της και προγραμματισμένη ομαδική βιντεοκλήση.Από εκείνη την ημέρα και έπειτα η ενασχόληση με αυτό το εγχείρημα είναι καθημερινή και πολυεπίπεδη με την δίψα μου για προσφορά να μην περιορίζεται μόνο στις αρμοδιότητες  μου.

Πρώτη φορά πληροφορήθηκα για το TEDxUOCRethymno μέσω μιας ομαδικής συνομιλίας συμφοιτητών στο Instagram. Ήταν μία από τις πρώτες μέρες μου στο Ρέθυμνο ως πρωτοετής φοιτητής και όπως είναι φυσικό ήμουν γεμάτος περιέργεια για οτιδήποτε συνέβαινε στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δεν άργησα λοιπόν καθόλου να πληροφορηθώ τι εστί αυτή η εκδήλωση. Η αλήθεια είναι πως μόλις έμαθα αυτά που έπρεπε (concept του tedX,τρόπος συμμετοχής στην οργανωτική ομάδα) πήρα γρήγορα την απόφαση να κάνω την δικιά μου αίτηση. Παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις της ομάδας στο Instagram περίμενα με ανυπομονησία το δικό μου κάλεσμα για τη συνέντευξη , η οποία αν και δεν το περίμενα ήταν μία ευχάριστη και καθόλου στρεσογόνα διαδικασία. Έχοντας λοιπόν δώσει τις απαντήσεις μου και όντας θετικός για αυτές τέθηκα σε αναμονή για να πάρω την “μεγάλη” απάντηση! Η μέρα αυτή ήρθε μετά από καιρό και τα υπόλοιπα προχώρησαν και προχώρησαν ιδιαίτερα γρήγορα γεγονός που με χαροποιεί εξαιρετικά.  Όταν ενημερώθηκα από τον αντίστοιχο λογαριασμό στο instagram για το event του TEDxUOCRethymno, απευθείας μπήκα στην διαδικασία να δηλώσω συμμετοχή σε αυτό για οργανωτικό μέλος. Όντας φοιτήτρια στο τελευταίο έτος της φοίτησής μου, θέλησα να ολοκληρώσω με ένδοξο τρόπο αυτήν την περίοδο της ζωής μου. Η αναμονή για την στιγμή της συνέντευξης ήταν αγχωτική αλλά και ενθουσιώδης. Παρόλα αυτά, αφότου ολοκληρώθηκε, κατάλαβα πως εάν πραγματικά ήταν τόσο ευχάριστη η συνέντευξη, τότε θα ήταν πολύ περισσότερο και η διοργανωση του event. Αμέσως ένιωσα άνετα και με τον τωρινό μου Director, Θάνο Παναγόπουλο, αλλά και με τις δύο ακόμα κοπέλες που γνώρισα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την Curator του event, Θεοδώρα Αντωνίου και την Volunteers Director, Ειρήνη Βασιλοπούλου. Μετά από λίγες μέρες ενημερώθηκα πως ήμουν κι εγώ μέλος της ομάδας Experience και απευθείας άρχισα να σκέφτομαι ιδέες που θα μπορούσα να προτείνω και πόσο δημιουργική μπορώ να γίνω για να βοηθήσω, σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας μου, στο event. Μέχρι σήμερα η συνεργασία με την ομάδα μου αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες , παραμένει εξαιρετική! Μπορεί η κατάσταση της περιόδου που βιώνουμε να είναι πιεστική και δύσκολη για όλους, αλλά το TEDx είναι για εμάς μια ανάσα μέχρι την επιστροφή στις παλιές μας συνήθειες. Ελπίζουμε και οι συμμετέχοντες του event να αισθανθούν την ίδια χαλάρωση και ανανέωση που αισθανόμαστε εμείς κάθε φορά που ολοκληρώνουμε τις συναντήσεις μας!

Thank you for reading

3 April 2021

YouTube live event !

O Ηλίας Βαρθολομαίος είναι CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Owiwi, την οποία δημιούργησε το 2014 μαζί με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα. 

Η Owiwi είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψυχομετρικής αξιολόγησης δεξιοτήτων (soft skills), υπό τη μορφή ενός online παιχνιδιού. Στόχος της πλατφόρμας είναι να χαρτογραφήσει τις γνωστικές δεξιότητες των υποψηφίων επαγγελματιών και εργαζομένων, καθώς και να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, μέσα από μια ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία.

Πριν τη γέννηση της Owiwi, ο Ηλίας εργάστηκε στον χώρο της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με μια πολυετή επιχειρηματική πορεία στο ενεργητικό του, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει καίριες και δυνητικές επαγγελματικές προκλήσεις, ακολουθώντας έναν συνδυαστικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Brunel University London. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ALBA Graduate Business School, στο τμήμα Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων (MSc in International Business Management). Επιπλέον, κατέχει πιστοποιήσεις σε κλάδους της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όπως Gamification, People Analytics, Consumer Neuroscience και Data Driven Marketing.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι Co-Founder and Coo της startup εταιρείας Owiwi ενώ παράλληλα διατελεί και στο ΔΣ του Gi-Cluster Corallia.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διαφορές και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School.

Πρίν ξεκινήσει την δική της σταρτ απ εταιρεία εργάστηκε για εταιρείες όπως η Alpha Bank, η General Electric και η Upstream S.A.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές και διακρίσεις στον εγχώριο και διεθνή τύπο(Turning Points Global Agenda for Greece 2018(New York Times),Fortune Magazine 40 under 40 list, International Women Entrepreneur Award 2017, Greek International Women Awards(Entrepreneurship Category) 2018, Female Role Model of the Year 2019 Global Startup Awards.)

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την διεθνή πολιτική, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς σε πάνω από 20 αποστολές τα τελευταία 5 χρόνια.