Back to all Post

Πως γεννήθηκε το TEDxUOCRethymno

Πως γεννήθηκε το TEDxUOCRethymno

By Θεοδώρα Αντωνίου (Curator)

Ίσως να μην με γνωρίζεις αλλά για να έχεις μπει εδώ, σίγουρα γνωρίζεις το TEDxUOCRethymno και αυτό με κάνει περισσότερο χαρούμενη! Επί της ευκαιρίας, ας γνωριστούμε λοιπον! Ονομάζομαι Θεοδώρα Αντωνίου (πιο επίσημα) ή αλλιώς Ντορίτα (για τους γνωστούς) ή Curator (για το event). Γενικά θα με χαρακτήριζα έναν αισιόδοξο άνθρωπο, γεμάτο από όνειρα και φιλοδοξίες που μπορούν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Πολλοί με ρωτάτε πως γεννήθηκε η ιδέα του TEDxUOCRethymno… Ήρθε η στιγμή να μάθετε!

 

Η ιδέα για μια TEDx εμπειρία στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2019, αφού παρακολούθησα το TEDxUniversityofCrete. Γυρνώντας σπίτι, αναρωτήθηκα γιατί δεν έχει διεξαχθεί ένα τέτοιο event ακόμη στο Ρέθυμνο, μια πόλη γεμάτη τόσο από φοιτητές όσο και από πολιτιστικά δρώμενα. Τότε ήταν που πήρα την απόφαση να φέρω το TEDx στο Ρέθυμνο! Προφανώς, όμως, δεν θα μπορούσα να το πραγματοποιήσω μόνη μου. Στο ξεκίνημα αυτού του εγχειρήματος είχα πλάι μου φίλους, πλέον και συνεργάτες, που ήθελαν να με στηρίξουν, είχαν το ίδιο πάθος, πίστευαν σε αυτή την ιδέα και τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτούς το TEDxUOCRethymno δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Οι πρώτες μας προετοιμασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2020, τη γνωστή σε όλους μας περίοδο καραντίνας. Και εσύ θα σκεφτείς τώρα“Μα καλά μέσα σε μια περίοδο τόσης ανησυχίας και αβεβαιότητας, μέσα σε μια κατάσταση που δεν την είχαμε αντιμετωπίσει ξανά, εσείς κάνατε σχέδια για ένα μελλοντικό event;”

Ναι, θα σου απαντήσω εγώ. Γιατί αυτό πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, να κοιτάνε μπροστά! Πριν απο τρεις μήνες, τον Αύγουστο, περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή την τελική απάντηση του TED για την αποδοχή ή την απόρριψη του event μας. Θυμάμαι ακόμη και την ημερομηνία, 22 του Αυγούστου, όταν ένα καλοκαιρινό βράδυ, ανέμελη μαζί με μια παρέα φίλων, αποφάσισα να κοιτάξω τα e-mail μου… Και τότε ήταν που χάρηκα τόσο πολύ, αφού όντως αυτή η ιδέα, αυτό το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα! Και να ‘μαστε σήμερα εδώ, όπου ήδη έχει αρχίσει να παίρνει υπόσταση όλο αυτο το εγχείρημα. 

Ζω για τις 3 Απριλίου του 2021 που όλη αυτή η προσπάθεια μας θα πάρει την τελική του μορφή, εδραιώνοντας, ελπίζω, αυτόν τον θεσμό στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου. Το TEDxUOCRethymno θα είναι ένα event που θα σε κάνει να σκεφτείς, να δεις με μια διαφορετική οπτική τον κόσμο που ζούμε καθώς και θα επιβεβαιώσει ότι η νέα γενιά μπορεί να κάνει περισσότερα. Ελπίζω να είσαι τόσο ενθουσιασμένος όσο είμαι και εγω! Και όλα καλά θα πάνε, το έχουμε! 1 Comment

  • Evi Giannakopoulou
    April 1, 2021

    Μπράβο για το εγχείρημα! Είμαστε πλάι σας παιδιά!

Add Your Comment

3 April 2021

YouTube live event !

O Ηλίας Βαρθολομαίος είναι CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Owiwi, την οποία δημιούργησε το 2014 μαζί με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα. 

Η Owiwi είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψυχομετρικής αξιολόγησης δεξιοτήτων (soft skills), υπό τη μορφή ενός online παιχνιδιού. Στόχος της πλατφόρμας είναι να χαρτογραφήσει τις γνωστικές δεξιότητες των υποψηφίων επαγγελματιών και εργαζομένων, καθώς και να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, μέσα από μια ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία.

Πριν τη γέννηση της Owiwi, ο Ηλίας εργάστηκε στον χώρο της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με μια πολυετή επιχειρηματική πορεία στο ενεργητικό του, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει καίριες και δυνητικές επαγγελματικές προκλήσεις, ακολουθώντας έναν συνδυαστικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Brunel University London. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ALBA Graduate Business School, στο τμήμα Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων (MSc in International Business Management). Επιπλέον, κατέχει πιστοποιήσεις σε κλάδους της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όπως Gamification, People Analytics, Consumer Neuroscience και Data Driven Marketing.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι Co-Founder and Coo της startup εταιρείας Owiwi ενώ παράλληλα διατελεί και στο ΔΣ του Gi-Cluster Corallia.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διαφορές και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School.

Πρίν ξεκινήσει την δική της σταρτ απ εταιρεία εργάστηκε για εταιρείες όπως η Alpha Bank, η General Electric και η Upstream S.A.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές και διακρίσεις στον εγχώριο και διεθνή τύπο(Turning Points Global Agenda for Greece 2018(New York Times),Fortune Magazine 40 under 40 list, International Women Entrepreneur Award 2017, Greek International Women Awards(Entrepreneurship Category) 2018, Female Role Model of the Year 2019 Global Startup Awards.)

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την διεθνή πολιτική, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς σε πάνω από 20 αποστολές τα τελευταία 5 χρόνια.