ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Σύμφωνα με τον κλάδο της Ψυχολογίας, για να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις χωρίς άγχος, πρέπεις να τις μετονομάζεις σε προκλήσεις. Προκλήσεις συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας. Η ίδια η ζωή είναι μια πρόκληση από την αρχή της, με την γέννηση, μέχρι και το τέλος της. 

Εκείνοι που αντιμετωπίζουν προκλήσεις, ίσως γνωρίζουν ότι η κατάσταση στην οποία εισέρχονται είναι δύσκολη, αλλά δοκιμάζουν τον εαυτό τους, έχουν επιμονή και υπομονή στους στόχους τους με σκοπό να εμπνεύσουν τους ανθρώπους γύρω τους και να πιστέψουν ότι τα όνειρα τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Είναι εκείνοι, ακόμη, που σε τέτοιες καταστάσεις, παραμένουν αισιόδοξοι και επικεντρώνονται στην θετική πλευρά της συνθήκης, γνωρίζοντας ότι στο τέλος αυτής, θα είναι ανθρωποι γεμάτοι με περισσότερη εμπειρία και γνώση. 

Μια κύρια ερώτηση που προκύπτει είναι εξής: Πώς κατάφεραν να καλλιεργήσουν αυτό τον τρόπο σκέψης και αυτή την στάση ώστε να συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτούς και τις φιλοδοξίες τους, έρχοντας αντιμέτωποι με οποιαδήποτε αμφιβολία και στο τέλος να τα καταφέρνουν και να επηρεάσουν και άλλους ανθρώπους;

Το TEDxUOCRethymno σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις μέσα από αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως μέσα από τις δικιές τους εμπειρίες, με ποικίλες ιδέες και σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. Θα αντιληφθείς, τελικά, ότι μέσα από τις προκλήσεις της ζωής γινόμαστε πιο δυνατοί!

3 April 2021

YouTube live event !

O Ηλίας Βαρθολομαίος είναι CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Owiwi, την οποία δημιούργησε το 2014 μαζί με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα. 

Η Owiwi είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψυχομετρικής αξιολόγησης δεξιοτήτων (soft skills), υπό τη μορφή ενός online παιχνιδιού. Στόχος της πλατφόρμας είναι να χαρτογραφήσει τις γνωστικές δεξιότητες των υποψηφίων επαγγελματιών και εργαζομένων, καθώς και να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, μέσα από μια ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία.

Πριν τη γέννηση της Owiwi, ο Ηλίας εργάστηκε στον χώρο της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με μια πολυετή επιχειρηματική πορεία στο ενεργητικό του, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει καίριες και δυνητικές επαγγελματικές προκλήσεις, ακολουθώντας έναν συνδυαστικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Brunel University London. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ALBA Graduate Business School, στο τμήμα Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων (MSc in International Business Management). Επιπλέον, κατέχει πιστοποιήσεις σε κλάδους της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όπως Gamification, People Analytics, Consumer Neuroscience και Data Driven Marketing.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι Co-Founder and Coo της startup εταιρείας Owiwi ενώ παράλληλα διατελεί και στο ΔΣ του Gi-Cluster Corallia.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διαφορές και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School.

Πρίν ξεκινήσει την δική της σταρτ απ εταιρεία εργάστηκε για εταιρείες όπως η Alpha Bank, η General Electric και η Upstream S.A.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές και διακρίσεις στον εγχώριο και διεθνή τύπο(Turning Points Global Agenda for Greece 2018(New York Times),Fortune Magazine 40 under 40 list, International Women Entrepreneur Award 2017, Greek International Women Awards(Entrepreneurship Category) 2018, Female Role Model of the Year 2019 Global Startup Awards.)

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την διεθνή πολιτική, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς σε πάνω από 20 αποστολές τα τελευταία 5 χρόνια.