Workshops

Το άγχος μου κι εγώ: φτιάχνοντας νέες αφηγήσεις

Στόχος του workshop είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν νέους τρόπους διαχείρισης των αγχογόνων καταστάσεων, αλλάζοντας το πλαίσιο μέσα από το οποίο αφηγούνται τα γεγονότα. Βρίσκοντας τη θετική λειτουργία των αρνητικών γεγονότων, αλλάζουμε τον τρόπο αφήγησης των ιστοριών μας, καταφέρνουμε να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος και να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα μας.

0
NO SEATS LEFT
Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Π.Κ.

Μαρίνα Κρητικού, Μαρία Σμαργιανάκη

0
NO SEATS LEFT
SenseLab

Άγγελος Αντωνόπουλος, Ζήσης Χαροκόπος, Χρύσα Χλιάρα, Δημοσθένης Μύρκος, Μαρία Χρυσάνθη, Ιπποκράτης Στρατάκης, Σταυρούλα Λάμπου, Γεώργιος Πετράκης, Ναυσικά Ανδριοπούλου, Παναγιώτης Παρτσινέβελος.

0
NO SEATS LEFT

Homo ludens : Παιχνίδια της τεχνολογίας

Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μία σύντομη παρουσίαση στα αντικείμενα του εργαστηρίου SenseLab που περιλαμβάνει τη γεωπληροφορική, τα δορυφορικά συστήματα
παρακολούθησης της Γης και τα μη επανδρωμένα συστήματα. Έπειτα θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα παρακολουθήσουν διαδραστικά εργαστήρια που θα τους εισαγάγουν στον κόσμο των  νέων τεχνολογιών. Θα συνεργαστούν με τους προγραμματιστές του εργαστηρίου για να υλοποιήσουν μία χορογραφία ενός ρομποτικού αρθρόποδου. Θα παίξουν με την άμμο στο εκπαιδευτικό απτό σύστημα SandMap για να βελτιώσουν τη χωρική τους νοημοσύνη. Θα μπορέσουν να ελέγξουν απομακρυσμένα ένα ρομποτικό βραχίονα που θα μεταφέρει ένα αντικείμενο. Θα παραμετροποιήσουν ένα εικονικό drone για να εκτελέσει βέλτιστα μία αποστολή διάσωσης. Θα παίξουν ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσω θερμικών λήψεων και θα δουν πώς ένα drone μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης. Σε όλες τις διαδραστικές δραστηριότητες θα υπάρχει επεξήγηση και ενημέρωση, ενώ στο τέλος θα υπάρξει μια μικρή
τριδιάστατη έκπληξη.

0
NO SEATS LEFT

Map Your Success

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία σε ένα κόσμο με ρυθμούς που τρέχουν, γεμάτο προκλήσεις και εμπόδια;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να καταφέρουμε, όχι απλά να επιβιώσουμε, αλλά να φτάσουμε στην πολυπόθητη ευημερία;

Υπάρχει μία δεξιότητα που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Μία δεξιότητα που αποτελείται από άλλες μικρότερες, και μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στη ζωή μας.

Εδώ θα μάθεις τι ακριβώς περιλαμβάνει και πώς να την καλλιεργήσεις.

Πρόκειται για ένα από τα θεμέλια μιας ευτυχισμένης και επιτυχημένης ζωής. 

Στο workshop θα δημιουργήσουμε έναν “χάρτη”. Τον χάρτη της επιτυχίας σου.

Θα το κάνουμε αυτό με τη βοήθεια της τεχνικής Mind Mapping. 

Φεύγοντας από το workshop θα πάρεις μαζί σου αυτόν τον χάρτη, που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις δυνατότητές σου, και να αρχίσεις σήμερα κιόλας να αξιοποιείς το κρυμμένο σου δυναμικό.

0
ΝΟ SEATS LEFT
Φύλλις Γαβριηλίδου
0
NO SEATS LEFT
G.E.N.

Ευγενία Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη, ακαδημαϊκή υπεύθυνη του εκπαιδευτηρίου

KΕΝΓ

Σίγα Ζαφείρα & Καραμάνη Λίτσα, Εκπαιδευτικοί Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

0
NO SEATS LEFT
Μια πρώτη επαφή με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Στο τέταρτο workshop μας, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια και μοναδική γλώσσα της Νοηματικής. Η Ευγενία Πολυχρονάκη-Καπαϊδονάκη, ακαδημαϊκή υπεύθυνη του GEN θα κάνει μια μικρή εισαγωγή του κέντρου και θα μιλήσει για την συνεργασία της με το ΚΕΝΓ και στην συνέχεια , η Ζαφείρα και η Λίτσα, εκπαιδευτικοί του, θα δώσουν μέσα από μία αλληλεπιδραστική και διασκεδαστική διαδικασία στους συμμετέχοντες μία πρώτη γεύση του βάθους και της ομορφιάς της Νοηματικής ενώ με το πέρας του workshop θα έχουν μάθει και τα πρώτα τους Νοήματα!

0
NO SEATS LEFT

SELECT YOUR WORKSHOP HERE

Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα workshops έχουν διάρκεια μίας ωρας και η χρήση κάμερας είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση τους.

3 April 2021

YouTube live event !

Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Π.Κ
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών (ΣΚΦ), λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2003. Είναι μια υπηρεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε επίπεδο ατομικό σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν περιστασιακές δυσκολίες σε αναπτυξιακά, προσωπικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και σε προβλήματα προσαρμογής, σε περιβάλλον απόλυτης προστασίας και τήρησης του απορρήτου. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται δράσεις και σε επίπεδο ομαδικό, με τη μορφή  ομάδων ψυχοεκπαίδευσης και βιωματικών  σεμιναρίων. Παράλληλα, παρέχει υποστήριξη σε φοιτητές που χρήζουν εκπαιδευτικών διευκολύνσεων λόγω μαθησιακών ή άλλων δυσκολιών, για την ισότιμη πρόσβασή τους στις ακαδημαϊκές τους σπουδές. Τέλος, προάγει την έννοια της οργάνωσης και εφαρμογής προγραμμάτων προσφοράς υπηρεσιών και εθελοντικής δράσης  και τα στελέχη του λαμβάνουν μέρος σε ημερίδες ή συνέδρια που οργανώνονται από άλλους φορείς, καθώς επίσης συντονίζει ερευνητικά πρωτόκολλα σε θέματα που άπτονται της ψυχολογικής προσαρμογής του φοιτητικού πληθυσμού.
SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η ερευνητική ομάδα SenseLab του Πολυτεχνείου Κρήτης καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων τεχνολογικής αιχμής που περιλαμβάνουν τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα, τη Γεωπληροφορική, και τις Διαστημικές τεχνολογίες – Δορυφορική Τηλεπισκόπηση, ενώ απασχολεί πάνω από 30 φοιτητές και ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων. Σεβόμενη την αυθεντική λειτουργία ενός Πανεπιστημίου, η ομάδα προωθεί τη βασική, συνδυαστική και οριζόντια έρευνα, που αφορά σε απτά κοινωνικά θέματα και μελλοντικές προκλήσεις. Η ομάδα, εκτός των επιστημονικών δημοσιεύσεων και ερευνητικών της έργων, έχει διακριθεί από διεθνείς οργανισμούς υψηλού κύρους σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως: 2019, AIRBUS satellite observation challenge (1η θέση διεθνώς), 2018 MIT innovation for Refugees (1η θέση στην Ευρώπη), 2017 Space Big Data Challenge EU, Τάλλιν (1η θέση διεθνώς), 2016 Ευρωπαϊκή εταιρεία Δορυφορικών Υπηρεσιών Θέσης (GSA), Μαδρίτη, (1η θέση διεθνώς),  2016 Drones for Good, Dubai, (1η θέση στην Ευρώπη), 2016 ESNC University Challenge (1η θέση διεθνώς), 2016 DJI Developer Challenge, 2015 International Copernicus Masters NCMA, Βερολίνο (1η θέση διεθνώς), 2015 Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency), κλ. Η ομάδα SenseLab, υλοποιεί πρωτότυπα τεχνολογικά προϊόντα καινοτομίας, που λόγω της πολυ-διάστατης ερευνητικής της σύνθεσης, καλύπτουν μεγάλο εύρος εφαρμογών στην υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη βιομηχανία, την πολιτική προστασία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις έξυπνες πόλεις. Ο επικεφαλής της ομάδας, Aν. Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος, είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έλαβε το διδακτορικό του στο τμήμα Spatial Informatics Engineering από το Πανεπιστήμιο του Maine, ως μέρος του Εθνικού Κέντρου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων των ΗΠΑ (NCGIA, USA) και του αναγνωρισμένου από τη NASA κέντρου αριστείας Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης (NASA Center of Excellence).
Φύλλις Γαβριηλίδου
Συγγραφέας, ειδική Meta-Μάθησης και συνιδρύτρια του The Brain Hacking Academy, του μεγαλύτερου ελληνικού podcast αυτοβελτίωσης και προσωπικής ενδυνάμωσης.
Πίσω από οτιδήποτε κάνει κρύβεται ένα όραμα:
Ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και τις αξιοποιούν στο έπακρο.
Ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι παίρνουν τον έλεγχο του μυαλού τους, του ισχυρότερου εργαλείου που έχουν στη διάθεσή τους, και δημιουργούν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται.
Με αυτό το όραμα σαν οδηγό παρέχει στους αναγνώστες, τους ακροατές και τους μαθητές της πρακτικά εργαλεία για να μπορέσουν να πετύχουν όσα θέλουν και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.
Εκπαιδευτήριο GEN Πολυχρονάκη
Το Εκπαιδευτήριο GEN Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης. Ήδη από το 2008 έγινε πλήρως ψηφιακό, με χρήση πρωτοποριακών για την εποχή εργαλείων όπως ο διαδραστικός πίνακας. Μετατρέψαμε έκτοτε το υλικό μας σε ψηφιακό και συνεχώς δημιουργούμε νέο που τοποθετούμε σε μια σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να μελετούν Ξένες Γλώσσες και Πληροφορική οποιαδήποτε ώρα και μέρα, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ακόμα και από το κινητό τους τηλέφωνο. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, μπορούμε να υπερηφανευτούμε ότι στο Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη η μαθησιακή διαδικασία, όχι μόνο δεν διακόπηκε ποτέ, μα επηρεάστηκε το λιγότερο δυνατό. Αντίθετα, η Εξ Αποστάσεως διδασκαλία έδωσε την ευκαιρία σε άτομα που μας γνώριζαν, που ήθελαν να μάθουν Ξένες γλώσσες και Πληροφορική, μα λόγο απόστασης αδυνατούσαν, σήμερα να είναι μαζί μας, να παρακολουθούν τα προγράμματα μας και χάρη στην καινοτομία της Εξ Αποστάσεως Επιτήρηση (Teleproctoring), να πιστοποιηθούν με εξετάσεις από το σπίτι τους. Εμείς στο Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη, με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στο μέλλον και πιστεύοντας πως «ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν» εκπαιδεύουμε και εκπαιδευόμαστε εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.

O Ηλίας Βαρθολομαίος είναι CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Owiwi, την οποία δημιούργησε το 2014 μαζί με την Αθηνά Πολίνα Ντόβα. 

Η Owiwi είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψυχομετρικής αξιολόγησης δεξιοτήτων (soft skills), υπό τη μορφή ενός online παιχνιδιού. Στόχος της πλατφόρμας είναι να χαρτογραφήσει τις γνωστικές δεξιότητες των υποψηφίων επαγγελματιών και εργαζομένων, καθώς και να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, μέσα από μια ευχάριστη και διαδραστική εμπειρία.

Πριν τη γέννηση της Owiwi, ο Ηλίας εργάστηκε στον χώρο της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με μια πολυετή επιχειρηματική πορεία στο ενεργητικό του, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει καίριες και δυνητικές επαγγελματικές προκλήσεις, ακολουθώντας έναν συνδυαστικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Brunel University London. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ALBA Graduate Business School, στο τμήμα Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων (MSc in International Business Management). Επιπλέον, κατέχει πιστοποιήσεις σε κλάδους της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όπως Gamification, People Analytics, Consumer Neuroscience και Data Driven Marketing.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι Co-Founder and Coo της startup εταιρείας Owiwi ενώ παράλληλα διατελεί και στο ΔΣ του Gi-Cluster Corallia.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διαφορές και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School.

Πρίν ξεκινήσει την δική της σταρτ απ εταιρεία εργάστηκε για εταιρείες όπως η Alpha Bank, η General Electric και η Upstream S.A.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές και διακρίσεις στον εγχώριο και διεθνή τύπο(Turning Points Global Agenda for Greece 2018(New York Times),Fortune Magazine 40 under 40 list, International Women Entrepreneur Award 2017, Greek International Women Awards(Entrepreneurship Category) 2018, Female Role Model of the Year 2019 Global Startup Awards.)

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την διεθνή πολιτική, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς σε πάνω από 20 αποστολές τα τελευταία 5 χρόνια.

ΚΕΝΓ
Το ΚΕΝΓ ιδρύθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την αναγνώριση και την διάδοση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. 
Αποτελεί ένα από από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα κέντρα εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα και βασική φιλοσοφία του είναι η εκμάθηση της με έναν αλληλεπιδραστικό και ευχάριστο τρόπο έτσι ώστε να αποτελεί για τους μαθητές μία ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία. 
Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων στην ψηφιακή εκπαίδευση και υιοθετώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές εκμάθησης, παρέχει από το 2010 υψηλής ποιότητας εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Διαθέτει δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών – Κέντρο Δια Βίου Εκμάθησης – Ευγενία Πολυχρονάκη Καπαϊδονάκη στο Ρέθυμνο.
Εκτός της διδασκαλίας της Νοηματικής Γλώσσας, δραστηριοποιείται έντονα στη διάδοσή της, στην προώθηση της προσβασιμότητας και στην ισότιμη ενσωμάτωση των Κωφών στη κοινωνία.